The City Hollers

Swamp rock van The City Hollers: scherper dan The White Stripes, rauwer dan The Black Keys, hoorbaar beïnvloed door Led Zeppelin

3voor12:

"...Mokums trots The City Hollers ....."

"Nieuwkomer The City Hollers is zeker een aanrader in de line-up. Het duo heeft zich laten beïnvloeden door bands als The Black Keys, Deep Purple en The Black Crowes en is live een absolute aanrader. Qua oprechtheid en energie wisten ze tijdens de finale van de Amsterdamse Popprijs 2011 de andere kandidaten ver achter zich te laten, al vielen ze niet in de prijzen."


Video: Photo shoot EP Cover

Contact

Raw

Gigs

Raw LP en CD

Facebook

Photos

Tjilp

Wear us out!

Bio

Swamp rock van The City Hollers: scherper dan The White Stripes, rauwer dan The Black Keys, hoorbaar beïnvloed door Led Zeppelin

Field Hollers zijn de gezangen van de slaven die werkten op de katoenvelden in de zuidelijke staten van Amerika. De slaven zijn inmiddels bevrijd, Amerika heeft een zwarte president, maar de invloed van de gezangen doet zich nog altijd gelden. Dat is te horen in de swamp rock van The City Hollers. Amsterdam, de moerrasstad op palen, is tegenwoordig de thuisbasis van de getogen Groningers Ruben Seyferth en Henk-Jan Berkhof.

The City Hollers weet met drums en gitaren een muur van geluid te produceren en maakt op deze manier extra bandleden overbodig. “Echt, puur en energiek”, The City Hollers rockt alles plat. Niemand minder dan de redactie van 3voor12 noemt het duo een aanrader.

The City Hollers is ontstaan in het voorjaar van 2011. Het duo bereikte datzelfde jaar de finale van de Amsterdamse Popprijs. De band wordt veel gedraaid op lokale radiostations en op KX Radio. De band stond op het Hongerige Wolf Festival in Oost-Groningen en in 2012 op het Amsterdams Bevrijdingsfestival. In december 2012 verschijnt de zes nummers tellende EP RAW, gemixt door Rutger Drenth (o.a. Shaking Godspeed). De EP, opgenomen in de eigen studio van Seyferth en Berkhof, bevat de nieuwste nummers van The City Hollers en verschijnt ook op vinyl.

Video: Live in Paradiso

The Pekela Recordings

Video: Live in Oude Pekela